DRONTEN – De politieke partij Jezus Leeft wil meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Dronten. De partij is druk bezig met het inzamelen van de benodigde handtekeningen. Er is al een kandidaat-lijsttrekker, maar Jezus Leeft wil diens naam nog niet prijsgeven.

„We proberen mee te doen, alleen moet je genoeg ondersteuningsverklaringen hebben”, zegt landelijk voorzitter Joop van Ooijen, „Voor Dronten hebben we – uit mijn hoofd gezegd – dertig handtekeningen nodig. We zijn daar druk mee bezig, maar er zijn vandaag de dag weinig enthousiastelingen. En het is extra lastig omdat bij een gemeente alles digitaal kan, behalve dit.”

De handtekeningen moeten uiterlijk 5 februari zijn ingeleverd. Op dat moment weet Jezus Leef ook pas of ze in Dronten daadwerkelijk meedoen.
Lijsttrekker

Er is volgens de heer Van Ooijen al wel een lijsttrekker in Dronten. Een naam wil hij nog niet noemen: „Dat geven we volgende week pas vrij, want als die beste meneer niet voldoende handtekeningen krijgt, staat hij al als een soort fiasco in de krant.”

De Zuid-Hollandse evangelist Joop van Ooijen is de oprichter van Jezus Leeft. Zijn partij kreeg vorig jaar bij de Tweede Kamerverkiezingen 16 stemmen in de gemeente Dronten. In 2015 kreeg Jezus Leeft bij de Statenverkiezingen 41 stemmen in Dronten.
[bron: dedrontenaar.nl]

Pin It on Pinterest

Share This