VEENENDAAL Twee dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen krijgen de Veenendaalse kiezers nog één keer de kans zich goed te laten informeren over de standpunten van alle partijen. Op maandag 19 maart komen die samen in Theater De Lampegiet voor een verkiezingsmanifestatie en live radio-uitzending van de Lokale Omroep Veenendaal, met medewerking van Midland FM. De toegang is gratis.

Dertien partijen dingen naar de gunst van de Veenendaalse kiezer en ze komen allemaal uitgebreid aan bod in het programma van de Lokale Omroep Veenendaal. In anderhalve minuut ‘zendtijd voor politieke partijen’ mag iedere partij vertellen waarom de kiezer juist op hen moet stemmen. In een interview over het verkiezingsprogramma worden de partijen kritisch ondervraagd over het eigen verhaal. En in een debat met een andere partij kunnen ze laten zien waar de verschillen liggen.

Live optredens van Veenendaalse muzikanten brengen extra sfeer in het programma: André Heuvelman, Bente, Ray Klaassen, Redmer & Elaine, Suze en Wilows, ze spelen allemaal live op het podium in de foyer van De Lampegiet. De debatten zijn ook al ingedeeld. In het eerste uur debatteren SP en DENK over het stadsstrand en het centrum van Veenendaal en de ChristenUnie en Lokaal Veenendaal over de Rondweg-oost en de lokale economie. In uur twee kruisen PvdA, CDA en Jezus Leeft de degens over de zorg en de SGP en D66 over zondagsrust versus koopzondag en evenementen op zondag. In het laatste uur debatteren VVD en GroenLinks over veiligheid en cameratoezicht en JouwVeenendaal en ProVeenendaal over sporten voor jongeren in Veenendaal.

De verkiezingsmanifestatie in de foyer van theater De Lampegiet is gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen er kennismaken met en hun vragen stellen aan de lokale kandidaten voor de gemeenteraad. Radioluisteraars kunnen de debatten en interviews volgen via Midland FM op 104.9 MHz en online via midlandfm.nl/live. Kijk voor meer informatie op facebook.com/lovgv18 en op www.lovgv18.nl.

AWARD De redactie (Politiek) Signaal van de Lokale Omroep Veenendaal besteedde tussen 1985 en 1994 wekelijks veel aandacht aan de lokale politiek en eindigde met een hoogtepunt: het laatste programma — een elf uur durende live-uitzending rond de gemeenteraadsverkiezingen van 1994 — ontving bij de jaarlijkse prijsuitreiking van de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) de award voor het beste nieuws- en actualiteitenprogramma van dat jaar. Speciaal voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 komt de redactie nog één keer bij elkaar.

[Bron: veenendaalsekrant.nl]

Pin It on Pinterest

Share This