Jezusleeft doet mee aan de verkiezingen voor de gemeenteraad in Lopik. De 22-jarige Ramon Bosch is de lijsttrekker en de enige kandidaat. Een verkiezingsprogramma voor Lopik heeft Bosch niet. ,,Ons hoofddoel is de blijde boodschap doorgeven.”

De partij, die in de regio ook meedoet in de stad Utrecht, werd in 2013 opgericht door evangelist Joop van Ooijen uit Giessenburg. Van Ooijen werd bekend met de tekst ‘Jezus redt’ op het dak van zijn boerderij. Ramon Bosch is getrouwd en heeft met zijn vader Gerrit een bedrijf voor klauwverzorging en het zogenoemd koudmerken van rundvee.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 stemden in Lopik negen mensen op Jezusleeft: vijf uit Lopik en vier uit Polsbroek. Is dat niet ontmoedigend?

,,Nee, je moet ergens beginnen. Het is voor mij natuurlijk wennen. Ik heb nog geen routine, daarvoor zit ik nog te kort in de politiek. Maar we willen echt dingen bereiken in Lopik.”

Wat denkt uw partij toe te kunnen voegen aan de drie christelijke partijen die Lopik al heeft?

,,Ik denk dat onze partij een versterking is. Ik hoop op samenwerking met lokale partijen als de SGP en de CU. In je eentje kun je niet veel bereiken.”

Voor mij is Jezus volgen het belangrijkste wat er is. Daar wil ik van getuigen
Ramon Bosch

Waar kunnen inwoners het verkiezingsprogramma van Jezusleeft voor Lopik lezen?

,,Er is geen apart verkiezingsprogramma voor Lopik. Op de website Jezusleeft.nl staan onze programmapunten. Ons hoofddoel is de blijde boodschap doorgeven. Voor mij is Jezus volgen het belangrijkste wat er is. Daar wil ik van getuigen.”

Wat zijn de belangrijkste punten van Jezusleeft in de lokale politiek in Lopik?

,,Criminaliteit bestrijden. Overlast van hangjeugd op een positieve manier terugdringen. Meer buurtpreventie, meer politie op straat. Een levendig centrum. Meer woningen voor starters. Agrarische bedrijven en kleine ondernemers steunen. De mensen bewuster maken van waar ons voedsel vandaan komt.”

[Bron: AD]

Pin It on Pinterest

Share This