De partij Jezus Leeft heeft zich op het laatste moment aangemeld in Soest voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Daarmee komt het aantal deelnemende partijen in die gemeente op zestien.

Jezus Leeft doet in dertien gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Behalve in Soest kunnen kiezers op de partij stemmen in Apeldoorn, Goeree-Overflakkee, Hardinxveld-Giessendam, Katwijk, Veenendaal, Gouda, Dronten, Capelle aan den IJssel, Lopik, Gorinchem, Noordoostpolder en Rotterdam. Dat maakte de partij afgelopen dinsdag bekend.

Nieuwe partijen konden zich tot afgelopen maandag aanmelden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Vrijdag krijgen ze tijdens een openbare zitting te horen of de kandidatenlijst geldig is verklaard. De lijsttrekker van Jezus Leeft in Soest is Hanneke Korth.

Geen zetels

Het belangrijkste programmapunt van de getuigenispartij – hoewel het meer een advies lijkt – is: Volg Jezus. Verder profileert de partij zich ondermeer als pro-life, pro-Israel en anti-EU. Hoe die standpunten tot lokaal beleid moeten leiden, is afwachten.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 deed Jezus Leeft mee in acht gemeenten, maar verwierf geen zetels. Jezus Leeft werd in 2013 opgericht door evangelist Joop van Ooijen uit Giessenburg, die bekend werd nadat hij op het dak van zijn boerderij levensgroot de woorden Jezus redt schilderde.

[bron: ad]

Pin It on Pinterest

Share This