Jezus Leeft hoopt bij de verkiezingen in maart in vier West-Brabantse gemeenten een raadszetel te bemachtigen.

De politieke partij van evangelist Joop van Ooijen heeft zich aangemeld in Bergen op Zoom, Etten-Leur, Moerdijk en Werkendam. In ongeveer veertig gemeenten in ons land waagt Jezus Leeft een poging om een plek in de raad te halen. ,,Het is nog de vraag of we overal voldoende ondersteuningsverklaringen krijgen om te kunnen deelnemen”, zegt Joop van Ooijen. ,,Bij de vorige raadverkiezingen hebben we het in vijftien gemeenten geprobeerd, maar toen hebben we in minder dan de helft echt meegedaan. In bijvoorbeeld een gemeente als Moerdijk gaat het om twintig steunbetuigingen.”
Simpel

De deadline is 5 februari, dan moeten politieke partijen hun kieslijst hebben ingediend. Het opstellen van die lijst is voor Jezus Leeft geen probleem. ,,We hebben overal maar één kandidaat. Dat is om het simpel te houden. Het is ook niet reëel om te denken dat we meer zetels zullen halen.”

De mensen in Jezus laten geloven, dat is onze drive
Joop van Ooijen, Jezus Leeft

In Moerdijk is Moshe van Ooijen uit Zevenbergschen Hoek, zoon van Joop, de lijsttrekker. In Bergen op Zoom is dat Peter van der Geest, in Etten-leur John van Hoek en in Werkendam Danny Bolten. Het is de bedoeling dat er voor elke gemeente een lokaal verkiezingsprogramma komt. Joop van Ooijen: ,,De mensen in Jezus laten geloven, dat is onze drive. Hij is de oplossing voor alle problemen.”

[bron: bndestem]

Pin It on Pinterest

Share This