GORINCHEM, God heeft een plan met uw leven. Leer Hem kennen en draag zorg voor elkaar. De adviezen van Hem zijn uit liefde gegeven. Volg Hem. Volg Jezus. Jezus houdt van iedereen. Ook van jou.”

Wim de Visser is lijsttrekker van Jezus Leeft, de partij die de afgelopen vier jaar niet actief was binnen de gemeentelijke politiek. De partij heeft één belangrijke boodschap voor iedere inwoner in Gorinchem: Volg Jezus.

REGELS De Visser legt uit dat de mensen in Gorinchem geen regeltjes van bovenaf nodig hebben, maar zij zelf hun eigen leven kunnen leiden als ze Jezus volgen. ,,In Nederland bepaalt de minderheid wat de meerderheid moet doen. Dat is nooit Gods originele plan geweest”, vertelt De Visser. ,,Gods plan is om mensen te doen inzien dat Zijn adviezen uit liefde zijn gegeven. We moeten mensen helpen te leven zonder ze dingen van bovenaf op te leggen.”

COMA De Visser zelf volgt Jezus sinds zijn achttiende. ,,Een nieuwe start”, noemt hij het. ,,Ik ben opgegroeid met religie, ‘Volg Jezus’ zeiden mijn ouders. Maar ik koos toen voor mezelf. Ik koos voor een losbandig leven. Ik wilde niet in het keurslijf gepropt worden van iemand die ik niet ken. Toen ik achttien was en naar een feest wilde, vroegen mijn ouders: ‘Kies je voor het leven of kies je voor de dood?’ Ik dacht dat het feest mij het leven zou brengen, maar het bracht me bijna de dood. Ik werd door een dronken automobilist aangereden waardoor ik in een coma belandde. Dat was afschuwelijk. Ik wist: ik ga naar de hel omdat ik God nooit persoonlijk wilde leren kennen.”

,,Ik zei: als ik ooit terugkom, ga ik iedereen vertellen wat er met je gebeurt als je dood gaat en God niet kent. Toen ik wakker werd, voelde ik de liefde van God. Als er zoveel van mij gehouden wordt, dan ga ik voor Hem leven. ‘Ik ben bekeerd’, schreef ik op, want ik kon niet praten.” Sindsdien verkondigt De Visser de boodschap dat Jezus van iedereen houdt. ,,Jezus leeft. In mijn huis, in mijn lichaam.”

Toch denkt De Visser ook dat er leiding nodig is, zo ook in Gorinchem. ,,Qua infrastructuur moet je bijvoorbeeld leiding geven. Heel veel is goed geregeld, maar met de wijsheid van God komen we verder. We zijn niet vies van nadenken over stoplichten en straatlantaarns.”

BIJBELS De partij ‘Jezus Leeft’ pleit voor Bijbels in het openbaar vervoer, om iedereen kennis te laten maken met God. ,,Er zijn gebieden in de wereld waar de naam van Jezus weg is”, zegt De Visser. ,,Op elke school zou er voorlichting moeten komen. Iedereen moet snappen: waarom ben ik hier? Als je dealt met God die van je houdt, ga je heel anders nadenken.”

Wat volgens De Visser voordelig is aan het volgen van Jezus voor de inwoners van Gorinchem? ,,Dan gaat het op alle vlakken beter met Gorinchem. Dan ervaar je waarom je hier bent, mensen gaan voor elkaar zorgen. Jezus is de waarheid. Wat heb je liever? De waarheid of een halve leugen? We moeten geen water bij de wijn doen. Dan gaat Gorinchem achteruit. De adviezen van God zijn uit liefde gegeven.”

EN VERDER…

* Geen coffeeshops en aanstootgevende billboards. ,,Dat verleidt mensen om in de fout te gaan en God in het harnas te jagen. We willen het verbod echter niet als een dictator op Gorinchem leggen, maar het is wel het achterste van onze tong. Mensen moeten zelf Jezus volgen.”

* Subsidie voor mantelzorgers. ,,Zodat ouderen en gehandicapten thuis kunnen blijven wonen. Mensen aanmoedigen om vader en moeder te eren en voor ze te zorgen.”

* Elektrisch openbaar vervoer. ,,We hebben de aarde in bruikleen. Jezus heeft Zijn leven voor ons gegeven. Zoveel houdt Hij van ons. Als je weet dat Hij Zijn leven voor ons heeft gegeven, moet je zorgen dat wat je in bruikleen van Hem hebt, beschermt.”

[Bron: destadgorinchem.nl]

Pin It on Pinterest

Share This