VEENENDAAL Het zoemde al enige weken rond, maar nu blijkt dat vlak voor het aflopen van de registratietermijn zich nog een partij heeft ingeschreven om in maart in Veenendaal aan de gemeenteraadsverkiezingen mee te doen. De dertiende partij, met voorlopig alleen de lijsttrekker op de lijst, heet Jezus Leeft. De Zuid-Hollandse evangelist Joop van Ooyen is de oprichter ervan.

Vorig jaar haalde de partij geen zetel bij de Tweede Kamerverkiezingen. In Veenendaal haalde Jezus Leeft 33 stemmen ofwel 0,1 procent. Aan deze verkiezingen namen 27 partijen deel. Van Ooyen zou het mooi vinden wanneer zijn partij in Veenendaal één zetel haalt, maar als dat niet lukt is het ook niet rampzalig. ,,Het gaat ons om het meedoen.”

De lijsttrekker in Veenendaal is Karin Hekhuis, maar die is telefonisch onbereikbaar. Het is ook niet duidelijk of de partij aan het aantal vereiste ondersteuningsverklaringen kan voldoen. ,,Dat is het grote probleem”, laat Van Ooyen weten. ,,Hoe verder weg van de basis, hoe minder mensen we kennen. We hebben zo´n twintig ondersteuningsverklaringen nodig.”

Er is geen gemeentelijk maar wel een landelijk partijprogramma onder de titel ‘Kies voor Jezus’. De partij komt op voor de bescherming van alle leven, geboren maar ook ongeboren; is voor een groene en duurzame samenleving; wil afscheid nemen van de Europese Unie; is voor Israël en voor goed onderwijs, maximaal 500 kinderen per school.

[bron: Veenendaalse krant]

Pin It on Pinterest

Share This